stef1

Over Stefanie

Ik ben geboren in 1967 te Maastricht.
Vanaf mijn negende jaar woonde ik in Asenray/Roermond.
Op dit moment woon ik samen met mijn gezin,
met veel plezier, in Roermond.

Opleidingen

In Roermond heb ik de Biologische school( LBO )gevolgd. In eerste instantie wilde ik naar het conservatorium, maar daarvoor had ik een Hbo-opleiding nodig. Aangezien ik woordblindheid heb was deze opleiding voor mij niet mogelijk. Mijn vader adviseerde mij iets met mijn handen te gaan doen. Vioolbouw! Ja, dat is handwerk, en dus besloot ik in 1985, ik was 18 jaar, om naar Engeland te gaan.

In eerste instantie als au-pair om de taal te leren. Vervolgens heb ik een vierjarige opleiding gevolgd aan het London College of Fourniture. Het was een hele ervaring om heel alleen in het grote Londen te zijn. Vanwege mijn woordblindheid had ik zeer veel moeite met de theorie. De praktijk ging mij goed af. In die periode van vier jaar heb ik 2 violen, 1 altviool en een cello gebouwd. Ik heb moeten afzien tijdens mijn studie.

Uiteindelijk kwam ik in 1991 terug in Nederland met twee diploma's op zak nl. Het Nationaal en Internationaal Diploma Vioolbouw. Ik was heel erg trots op mezelf.

Eigen Zaak

In 1992, op 24 jarige leeftijd, ben ik mijn eigen zaak begonnen (werkplaats/winkel) met slechts een paar violen, stokken en wat accessoires.

Het heeft ongeveer 8 jaar geduurd om een behoorlijke voorraad op te bouwen en het vertrouwen van mijn klanten te winnen.

Nu na al deze jaren bestaat mijn klantenkring uit muziekscholen, amateurs en professionele viool-, altviool-, cello- en contrabasspelers.

Inmiddels bestaat mijn zaak al bijna 20 jaar. De werkplaats is nog altijd gevestigd waar ik ben begonnen, op de Kapellerlaan in Roermond.